"TOP Orthodontie" en "Orthodontistenpraktijk Oey"

IIn Enschede zijn er twee geregistreerde orthodontistenpraktijken: TOP Orthodontie en Orthodontistenpraktijk Oey.

 

Onze focus ligt op beugelbehandelingen en het corrigeren van de stand van kaken en tanden. We richten ons niet op reguliere tandheelkundige behandelingen zoals gaatjes vullen en tanden trekken. Ons doel is om patiënten een goed functionerend en esthetisch mooi gebit te geven. We zijn gespecialiseerd in het aanpassen van de beet en de uitlijning van de tanden en kiezen met behulp van beugels en andere orthodontische apparatuur. Als geregistreerde orthodontistenpraktijken bieden we hoogwaardige orthodontische zorg op maat. We gebruiken moderne technologie en technieken voor het beste resultaat en een mooie glimlach.

Wat kost een orthodontist?

Een gemiddelde behandeling duurt ongeveer 18 maanden en kost ±2500 euro. Uiteraard wordt hiervan een deel door uw verzekering terugbetaald. De vooronderzoeken en de evt nodige röntgenfoto's zijn niet bij de berekende kosten inbegrepen. Bijkomende apparatuur zoals activators, Forsus, schroefjes of veren worden bijkomend afgerekend.


Geen dure behandelingen bij ons! Ervaar betaalbare zorg van topkwaliteit.

Als orthodontiepraktijken zijn we toegewijd aan het principe van "niet bovenmatig behandelen". Dit houdt in dat we alleen behandelingen uitvoeren die noodzakelijk zijn om de tanden en kaken van onze patiënten in de juiste functionele en esthetische positie te brengen. We vermijden onnodige behandelingen en overbehandeling, omdat dit kan leiden tot onnodige kosten en ongemak voor onze patiënten.


Alleen orthodontie

Echte Orthodontiepraktijken richten zich alleen op beugelbehandelingen, de stand van kaken en tanden en een goed functionerend gebit. En dan ook met allerlei soorten beugels. En tandarts is vooral gespecialiseerd in de onderhoud van het gebit, zoals het vullen van gaatjes en het plaatsen van kronen. Tandartsen mogen ook beugels zetten, maar hebben hierin niet de kennis en ervaring van de échte orthodontist.


Onbegrijpelijk

Het is onbegrijpelijk waarom sommige mensen er niet voor kiezen om naar de orthodontist te gaan, omdat er veel voordelen aan verbonden zijn. Een orthodontist heeft namelijk betere kennis en meer ervaring met het uitvoeren van dit specialistische onderdeel. De orthopraktijk beschikt over een betere infrastructuur en er is veel meer gespecialiseerde kennis bij de medewerkers aanwezig. Bovendien zijn de kosten vaak lager dan bij andere tandheelkundige behandelingen en leidt de behandeling doorgaans sneller tot een beter resultaat. Daarnaast is het tegenwoordig zelfs mogelijk om op afstand zorg te ontvangen en wordt er ook preventieve zorg op afstand geboden. Kortom, er zijn veel goede redenen om voor een orthodontist te kiezen.


Hieronder geven we enkele redenen:

 1. Specialisatie: Orthodontisten hebben zich gespecialiseerd in het corrigeren van tand- en kaakafwijkingen. Zij hebben meer kennis en ervaring dan tandartsen op het gebied van orthodontie.
 2. Betere infrastructuur: Orthodontiepraktijken hebben vaak betere infrastructuur en geavanceerde technologieën, zoals digitale röntgenapparatuur en 3D-scanners, om nauwkeuriger diagnoses te stellen en behandelingen uit te voeren.
 3. Personeel: Orthodontisten hebben meestal goed opgeleid personeel dat gespecialiseerd is in orthodontie en kan bijdragen aan een betere behandeling.
 4. Lagere prijzen: Bij Orthodontisten kost een behandeling MINDER. Door een snellere en efficiëntere behandeling zullen de kosten lager zijn.
 5. Betere uitkomst: Orthodontisten kunnen dankzij hun expertise en specifieke apparatuur een beter resultaat behalen dan tandartsen. Een goed uitgevoerde orthodontische behandeling kan bijdragen aan een betere mondgezondheid en kwaliteit van leven.
 6. Zorg op afstand: Orthodontisten bieden tegenwoordig ook zorg op afstand, zoals consulten via dental app en videoconferenties en het versturen van beugels via de post. Dit kan handig zijn voor mensen die ver weg wonen of weinig tijd hebben om naar de praktijk te gaan.
 7. Preventieve zorg: Orthodontisten richten zich niet alleen op de behandeling van bestaande afwijkingen, maar ook op preventieve zorg. Dit kan bijvoorbeeld bestaan uit het adviseren van patiënten over goede mondhygiëne en het voorkomen van tandbederf en tandvleesproblemen.
 8. Specialistische kennis: Orthodontisten hebben een grondige kennis van de anatomie en de ontwikkeling van het gebit en de kaken. Ze zijn opgeleid om complexe orthodontische problemen te diagnosticeren en te behandelen, terwijl tandartsen meer algemene kennis hebben.
 9. Meer behandelmogelijkheden: Orthodontisten hebben toegang tot een breed scala aan behandelingen, waaronder traditionele metalen beugels, keramische beugels, onzichtbare beugels en orthodontische chirurgie. Ze kunnen dus de juiste behandeling voor jouw specifieke probleem aanbevelen.
 10. Meer ervaring: Orthodontisten hebben meer ervaring met orthodontische behandelingen dan tandartsen, omdat ze er dagelijks mee werken. Dit betekent dat ze beter in staat zijn om complicaties te herkennen en te behandelen.
 11. Betere resultaten op lange termijn: Orthodontisten richten zich niet alleen op het corrigeren van esthetische problemen, maar ook op het verbeteren van de mondgezondheid op de lange termijn. Ze streven ernaar om te zorgen dat de tanden en kaken in een goede positie blijven na de behandeling, om terugval te voorkomen.
 12. Aandacht voor individuele behoeften: Orthodontisten nemen de tijd om te luisteren naar jouw individuele behoeften en doelen, en kunnen een behandelplan op maat maken. Ze begrijpen dat elke patiënt uniek is en dat elke orthodontische behandeling verschillende uitdagingen met zich meebrengt.
 13. Comfortabelere behandeling: Orthodontisten hebben meer kennis van de nieuwste technieken en apparatuur die het mogelijk maken om de behandeling comfortabeler te maken voor de patiënt. Ze begrijpen dat het dragen van een beugel ongemakkelijk kan zijn en doen er alles aan om de behandeling zo aangenaam mogelijk te maken.
 14. Samenwerking met andere specialisten: Orthodontisten werken vaak samen met andere specialisten, zoals kaakchirurgen en tandheelkundige prothesemakers, om complexe orthodontische problemen op te lossen. Dit betekent dat ze jouw zorg vanuit verschillende perspectieven kunnen bekijken en de beste oplossing kunnen bieden.
 15. Voldoen aan de hoogste standaarden: Orthodontisten moeten voldoen aan strenge kwaliteitseisen en zich houden aan de richtlijnen van beroepsorganisaties zoals de Nederlandse Vereniging van Orthodontisten (NVvO). Dit betekent dat je kunt vertrouwen op de kwaliteit en veiligheid van de behandelingen die ze bieden.